STRONY

Mierové projekty

Mierové projekty


Dr. Moon je iniciátorom a sponzorom mnohých kľúčových projektov pre mier v rôznych oblastiach kultúrneho života. Chce mobilizovať náboženstvá, politikov, vedcov, cestovný ruch, šport, umenie, vzdelávanie, médiá a technológie. Cielom je odstrániť kultúru vojen a nenávisti a vznik novej kultúry mieru ním nazvaná Kultúra srdca a svedomia. Robí oveľa viac pre mier a jasnú budúcnosť ľudstva ako akákoľvek vláda.
"Postavení sme pred naliehavou úlohou prekonať mnohé prekážky svetového mieru. Mám plán na riešenie týchto základných problémov. Celý svoj život som venoval na tento účel ... "- San Mjong Mun

Svetová diaľnica mieru:
Obklopí svet a odstráni hranice!

Rev. Mun pracuje nad vybudovaním diaľnici , ktorá prepojí svet ako jedna veľká globálna rodina a odstráni ekonomické, politické a kultúrne rozdiely... V budúcnosti budeme môcť voľne cestovať v neuveriteľne krátkom čase do všetkých častí sveta. Tým sa odstránia hranice a poskytne sa rovnakú životnú úroveň vo všetkých kútoch zeme. Tým pádom ideál svetového mieru a jednoty ľudstva, ako jedna rodina v centre s Bohom ako naším spoločným rodičom, sa môže stať realnosťou.

Svetovná diaľnica spojí sveta
Svetoví líderi svedčia o rev. Munovi
Medzinárodné svadby odstránia bariery
Munová úloha pti páde komunizmu

“Mierové zóny”

"Zóny mieru" zmenia konfliktné oblasti na model vzdelávania za mier a služby. Prvý svojho druhu, "Park mieru", bol objavený u vodopádoch Victoria, jedného zo siedmich prírodných divov sveta.

Vízia: Podľa slov Dr. Muna môžu byť tieto konfliktné zóny premenené na oblastné príklady pre školenie za mier a služby. K tomu dôjde, keď dobrovoľníci z celého sveta prídu pracovať v takých Zónach mieru. Svojou odhodlanou aktivitou premenia srdce obyvateľov od nepriazni k láske. Rôzne náboženstvá budú môcť spojiť svoje úsilia v spoločnom vyjadrení k postihnutí mieru. "Sme odhodlaní vytvoriť globálnu rodinu odrážajúcu najvyššie ideály každej od reprezentatívnych náboženstiev," povedali organizátori z hnutia zjednotenia.
GLOBALNY FESTIVAL MIERU
Rodina je škola pravej lásky
UPF Dnes – Federácia za mier

Pohár Miernu
Dr. Mun aktívne využíva šport a umenie ako prostriedok na vytvorenie kultúry mieru založeného na srdci a lásky.

S podporou Peleho, kráľa futbalu, Dr Mun založil Pohár mieru s túžbou prekonať ideologické rozdiely medzi národmi, a most medzi rasami a náboženstvami. Pohár mieru (Kráľovský Pohár mieru) sa snaží zjednotiť všetkých ľudí na celom svete v mene mieru, ako svetový festival charakteru, športu a fair play.
Umenie inšpiruje ľudské srdcia. Aby vytvoril kultúru mieru, Dr. Mun založil jednu od najznámejších umeleckých škôl na Výchde, Malí anjeli. Na Medzinárodnej baletnej súťaži vo Varne, tanečníci od Univerzálneho baletu, ktorý založil Dr. Mun, získali zlaté medaily. Primabalerína Julia Mun je dokonca pozvaná ako porota.

Mier prostredníctvom cestovného ruchu
Medzinárodný inštitút pre mier prostredníctvom cestovného ruchu má za cieľ dosiahnuť medzinárodné porozumenie prostredníctvom spolupráce a zlepšovania životného prostredia. Tretia konferencia o mieri prostredníctvom cestovného ruchu sa konala v Lassi v Zambii a bola hodnotená ako obrovský úspech. Zúčastnilo sa ho viac ako 370 delegátov z viac ako 25 krajín. Viac ako 100 novinárov oslávilo túto udalosť. Prezident Zambie, Mwanavasa, sa obrátil na delegátov na slávnostnom otvorení a zdôraznil, že mier je pre dosiahnutie trvalého rozvoja najdôležitejší.

Mier cez cestovný ruch

Medzinárodný inštitút za mier cez cestovný ruch má za cieľ dosiahnuť medzinárodné porozumenie prostredníctvom spolupráce a zlepšovania životného prostredia. Tretia konferencia za mieri prostredníctvom cestovného ruchu sa konala v Lassi v Zambii a bola hodnotená obrovským úspechom. Zúčastnili sa jej viac než 370 delegátov od viac ako 25 krajín. O podujatí písalo viac než 100 novinárov. Na slávnostnom otvorení sa k delegátom obrátil prezident Zambie, Mwanavasse a zdôrazdnil, že mier je kľúčom k dosiahnutiu k stabilnému rozvoju.

Globálny festival mieru:
„Všetci sme z jednej Božej rodiny “

Globálny festival mieru predstavuje ľudí a projekty, ktoré prispievajú k zmiereniu, vzájomnému rešpektu, harmonii a spolupráce medzi členmi celej svetovej rodiny - Božej rodiny.
V spolupráci medzi náboženskými a duchovnými spoločnosťami, mimovládnymi organizáciami, vládnymi agentúrami, vzdelávacími inštitúciami a súkromného sektora,  GFM podporuje programy, ktoré podporujú kultúru mieru a služby.

"Keď ľudia uvidia moslimy a Židia - z ... konfliktných oblastí - ako sa obímu... so slzami odpustenia a zmierenia, potom sa prirodzene prepoja medzi sebou ..."


Tretí syn Dr. Muna, Dr Hyun Jin Moon, zakladateľ Global Peace festivalu hovorí: "Je to vízia, ktorej korene sú v základných princípov národa; ktorá prijíma ideál jedného národa pred Bohom a nesie tento ideál krok dopredu smerom k väčšiemu, univerzálnemu ideálu jednej rodiny pod Božou ochranou. Globálna rodina mieru je túžba všetkých ľudí viery, ale predovšetkým je to sen Boha "Hlavným posolstvom je -že sme jedna Božia rodina". Svet musí pochopiť silu slúžby pre zmenu ľudí a spoločností.

  
  


Mierová iniciatíva na Blízkom východe:

Projekt "Mierová iniciatíva na Blízkom východe"  zahŕňa široký spektrum medzináboženských podujatí, putovaní do svätých miest v Izraeli, medzináboženských dialógov, kultrnych iniciatív, športových programov a projektov služby. Tieto pochody za mier pod heslom "Jedno srdce, jediný Boh," Dr Mun úspešne združuje zástupcov troch bratských - Abramových náboženstiev; Kresťania, moslimovia a židia. Prostredníctvom týchto mierových projektov politický a náboženský svet sa prebúdza do realnosti uvedomujúc si, že bez náboženského zmierenia svetový mier je nedosiahnuteľný.

"Je pozoruhodné koľko otvorené a voľné sú konferencie, ktoré sponzoruje Dr. Mun. Plne oceňuje, o čom svedčia jeho činy, esenciu vedy. Jeho prvý a najväčším úspechom je jeho záväzok k otvorenej spoločnosti vedcov a náboženských vodcov.

Vždy sa snaží zapojiť budhistov, židov, hinduistov, Moslimov, kresťanov, a mnoho druhých k svojim stretnutiam. Hoci on a jeho nasledovníci potvrdujú tesný pohľad na svet, to v žiadnom prípade im nebráni dať slobodu v najvyššej miere tým, ktorých tradícia sa líši od jeho myšlienok. "
Dr. Ninijan Smart
Profesor súčasného náboženstva, University of California, Santa Barbara, USA

Cesta k mieru "The Path of Peace"

Senátor Amos Brown: "Vždy bol nepochopený. To isté , čo sa deje s Dr. Munom, sa stalo aj s Martinom Lutherom Kingom. "Jeho poslanie mieru ohrozilo tých, ktorí sú nábožensky úzkoprsí. Niektorí mu odpovedajú netoleranciou, ale on pokračuje v prijatí vodcov všetkých viery a investuje seba a svoje hnutie za zjednotenie všetkých vier. "Nie je to len muž s víziou, ale aj s túžbou a schopnosťou urobiť túto víziu skutočnosťou. Existujú aj druhé denominácii, ktoré majú prostriedky, ale nemajú žiadnu vôľu a túžbu. Dr. Mun je však rozhodne veľmi odhodlaný vo svojom riešení. "

John Winfrey, hlavný pastor baptistickej cirkvi: "Môže milovať ľudí, ktorí s ním nesúhlasia. To je niečo naozaj veľké. Existuje len veľmi málo takých duchovne veľkých ľudí, ktorí môžu objať niekoho s absolútnou opačnou vierou a porozprávať sa s ním. "

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts