STRONY

Pravá Láska


Pravá Láska
Dr. Munovo učenie nás učí, že len v pravej láske môžeme dosiahnuť skutočné šťastie v našich životoch. Ale čo je pravá láska? Jéj podstata jasne ukazuje ako ju nájsť - Pravá láska dáva a neberie:


"Láska dáva, zabúda, že dala a neustále pokračuje davat. Pravá láska dáva radosťou. "- San Mjong Mun

Často sa mladí ľudia klamú, že Pravá láska je byt zamilovany do uší.. Hodnota "pravej lásky" je však určená jéj nezmeniteľnosťou, absolutnosťou a večnosťou. Keď je láska sebecká, nikdy nebude spĺňať tieto požiadavky, skôr vyvolá spory a konflikty. Egoistická láska je falošná - sotva vydrží dlho; neprinesie nám dlhodobé šťastie. Nie je nužné to overovať, sebecká láska naplní vaše srdce len bolesťou, trápením a túžbami, ktoré sa nikdy nesplnia. Iba pravá dávajúca a nezištná láska opísaná vyššie môže nás urobiť skutočne šťastnými a slobodnými.

Najlepší príklad pravej lásky je láska rodiča k svojmu dieťatu:
"Nájdeme ju v radostnom a milujúcom srdci matky, ktorá kolíše svoje bábo na rukách a ho kojí. Pravá láska je obetnou láskou ako pri oddanonom synovi, ktorého najväčšou radosťou je pomáhať svojim rodičom. Keď sme spojení cez pravú lásku, môžeme byť navždy spolu, neustále sa tešiac vzájomnej spoločnosti. Pravá láska priťahuje všetky veci vo vesmíre k nám, dokonca aj Boh príde a bude prebývať v nás." - San Mjong Mun
Ale aby sme rozvíjali naše srdcia k tejto rodičovskej, nesebeckej a oddanej láske, najprv rozvíjame "detskú lásku", ktorú dostávame od svojich rodičov. Potom rozvíjame "surodeneckú lásku", učiac sa prežívať radosť zdieľaním. Tieto dva typy lásky sú základom, na ktorom môžeme vytvoriť stabilnú a šťastnú "manželskú lásku". To je dôvod, prečo nasledovníci reverenda Muna hovoria o "Štyroch sférach srdca", ktoré sa musia byť v rodine zdokonaiť, aby ich naplnila pravá láska Boha.

Dokial falošná láska prináša bolesť a konflikty, Pravá láska odstraňuje bariéry a môže prekonať všetky prekážky:

"Nič sa nedá porovnať s hodnotou pravej lásky. Má silu odstrániť bariéry, ktoré vytvorili hriešni ľudia, vrátane národných, rasových a dokonca aj náboženských. Hlavné charakteristiky pravej Božej lásky je to, že je absolútna, jedinečná, nemenná a večná, takže ten, kto praktikuje pravú lásku, bude žiť s Bohom, zdieľať Jeho šťastie, a bude sa tešiť právu zúčastniť sa ako rovní v Jeho diele. Práve preto život pre druhých, život pravej lásky je absolútnym predpokladom, aby sme mohli vstúpiť do Nebeského kráľovstva."

 - Učitel Mun

Učenie učitela Múna učí, že môžeme vybudovať nádherný mierový svet šťastia, krásy a dobra, keď vytvorýme spoločnosť založenú na rodinách naplnených pravou láskou. To bude naplnenie našich túžieb - Pokojný svet - Nebeské kráľovstvo na Zemi:
Nebo je svet naplnený Božou pravou láskou. Pravá láska je Jeho osou. Pravá láska je všade - ako vo vonkajšom prejave, tak aj vo vnútornom koncepte. Život všetkých je naplnený pravou láskou od začiatku až do konca." 
"Nebesní ľudia sa rodia cez pravú lásku, žijú v náručí pravej lásky a sledujú cestu pravej lásky až do dňa, keď prejdú do posmrtného života, duchovného sveta. Nebo je prirodzený svet, kde všetci žijú jeden pre druhého. Dôsledkom toho nikde v tomto svete nemôžeme nájsť antagonizmus a závisť.
To nie je svet spravovaný peniazmi,, postavením a mocou. V nebi je úspech každého človeka úspechom celku; to, čo sa páči jednotlivcovi, je v súlade s celkom a radosť jednotlivca je radosťou celku.

"Nebo je svet plný atmosféry pravej lásky, kde všetci dýchajú pravú lásku. Život pulzuje v rytme lásky, všade a po celú dobu." - Dr. Mun

Pravá láska môže byť dosiahnutá len na základe absolútnej sexuálnej morálky. Bez sexuálnej vernosti to nie je možné. Bez toho, aby sme si udržali čisté srdce pre jedného partnera, s ktorým si môžeme úplne dôverovať, naše srdcia budú rozbité a pravá láska by bola nemožná.

"Sexuálna morálka je najväčším požehnaním pre ľudstvo z neba. Ak  nedodržime štandard absolútnej sexuálnej morálky, cesta k dokonalosti charakteru a duchovnej zrelosti sa uzavrie. Navyše, ako cez dokonalých ľudí  nebude  neposkytutí základ absolútnej sexuálnej morálky v pravej rodine, nie je možné, aby sa Boh prejavil ako osobný Boh stelesnení v členoch rodiny." - San Mjong Mun

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts